RON - Română (nou) leu
EUR
4,9774
USD
4,6208
GBP
5,7982
marți, 21 mai 2024
11.6 C
București

Efectele colapsului Silicon Valley Bank în Europa: Companiile tech din Marea Britanie sunt la „risc” și ar putea avea probleme cu lichiditatea

Date:

Companiile de tehnologie din Marea Britanie sunt expuse unui „risc serios” din cauza intrării în insolvență a filialei britanice a Silicon Valley Bank (SVB), după ce firma mamă a intrat în ceea ce putem numi cel mai mare faliment al unei bănci americane de la criza financiară din 2008. Deși SVB are o prezență limitată în Marea Britanie și nu îndeplinește funcții critice pentru sistemul financiar. Cu toate acestea, colapsul firmei mamă ar putea avea un impact semnificativ asupra start-up-urilor din domeniul tehnologiei care activează în Regatul Unit, scrie The Independent.

Banca Angliei a anunțat că Silicon Valley Bank UK Limited va intra în procedură de insolvență bancară, ca urmare a falimentului grupului mamă, Silicon Valley Bank. O procedură de insolvență bancară ar însemna că deponenții eligibili sunt plătiți de FSCS (Sistemul de compensare a serviciilor financiare) cât mai repede posibil, până la limita de 85.000 de lire sterline sau până la 170.000 de lire sterline pentru conturile comune, potrivit informațiilor oficiale regăsite pe site-ul oficial al Guvernului britanic.

/www.wall-street.ro/

Lasă un răspuns

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related