RON - Română (nou) leu
EUR
4,9844
USD
4,5924
GBP
5,8762
joi, 18 iulie 2024
37 C
București

De la haine de lux la ținuta kaki. Cum vor fi următorii 11 ani pentru Elizabeth Holmes, comparată cu Steve Jobs și acum condamnată

Date:

Fondatoarea Theranos, Elizabeth Holmes, va schimba la sfârșitul lunii hainele de lux cu uniforma kaki a deținutelor din închisoarea din Texas, unde va sta mai mult de 11 ani, ca pedeapsă pentru fraudă cu miliarde de dolari. Se va trezi zilnic la 6 dimineața și va fi plătită cu puțin peste 1 dolar pentru ora de muncă, scrie BBC.
Holmes, în vârstă de 39 de ani, va trebui să se prezinte în 30 mai la închisoare, unde va avea de ispășit pedeapsa de 11 ani și trei luni. Ea a cerut judecătorilor să îi amâne sentința, dar solicitarea i-a fost respinsă.
Procurorii au declarat în timpul procesului că Holmes a prezentat în mod eronat tehnologia și finanțele Theranos. Holmes s-a apărat susținând că ea credea că declarațiile sale erau corecte la momentul respectiv.

Forbes a numit-o pe Holmes cea mai tânără femeie miliardar din lume în 2014, când avea 30 de ani, iar participația sa la Theranos valora 4,5 miliarde de dolari. Theranos s-a prăbușit după ce o serie de articole din Wall Street Journal din 2015 au pus la îndoială tehnologia sa.

Citește mai mult la: www.digi24.ro/stiri/externe/

Lasă un răspuns

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related